Her på siden definerer vi veteranbiler som køretøjer, der er over 30 år gammel, og med klassiske biler mener vi det samme.

Hvis en bil blev registeret for mere end 30 år siden, kan den indregistreres som veteranbil. På bl.a. FDM’s hjemmeside kan man læse om, hvilke fordele dette giver for ejeren.

Værdi

Værdien af en veteranbil bestemmes af flere forskellige faktorer.

Overordnet set skal den i sagens natur være i god stand. En bil, som har kørt få kilometer er mere værd end én, som har mange kilometer på tælleren. Gennem reparation og vedligeholdelse af bilen er det ligeledes vigtigt, at der er brugt originale dele. Dette har stor betydning for prisen på bilen.

Bilens sjældenhed er en væsentlig faktor. Nogle køretøjer er kun produceret i mindre antal, og derfor er de sværere at få fat på. Som eksempel kan man nævne Rolls Royce 15 HP. Den blev kun produceret i 6 eksemplarer og regnes således som én af verdens mest sjældne veteranbiler. Prisen er 35 millioner dollars.

Rolls_Royce 15 HP klassiker
Wikipedia: File:Rolls Royce 15hp.jpg – Wikimedia Commons

Har bilen været ejet af en kendt person, kan dette også have eklatant betydning for prisen, når den sættes til salg. Eksempelvis solgtes én enkelt reservedel fra James Deans ikoniske Porsche 550 for langt over to million kroner ($382,000).
På biler123.dk kan man sælge veteranbiler og klassiske biler. Systemet er gjort helt enkelt, og det er 100 % gratis.

Reparation

Reparation, vedligeholdelse, og restaurering af veteranbiler kræver mekanikere med særlig erfaring på området. I Danmark findes der flere dygtige veteran- og klassisk-bil-mekanikere, som kan hjælpe. De gode mekanikere kan ofte hjælpe med at finde de rigtige originale dele til bilen. En udfordring, som mange ellers ofte finder alt for stor. På den måde kan bilen holde værdien til den dag, du evt. vil sælge din bil. Uanset om der er tale om arbejde med motor, karosseri, undervogn, lakering m.m., er det bedre at bruge de erfarne mekanikere.  

Formålet med denne side er at give alle mulighed for gratis at sælge veteranbiler eller klassiske biler. Det er ikke en decideret auktionsside, men hvis sælgeren sælg lægger op til det, kan man forhandle priser de emner, der er til salg.

Priser på veteranbiler

Mange forbinder sikkert de gamle biler med rigmænd, der har garagen fuld af dyre biler. Men de gamle biler kan også fås til lave priser, eksempelvis til under 50 tusinde. Afgiften er lavere, men man skal nok påregne lidt udgifter til vedligeholdelse. Endelig har veteranforsikringer typisk nogle helt andre vilkår, end det er tilfældet med almindelige bilforsikringer, eksempelvis krav om aflåsning i garage og maks. antal kørte kilometer om året.

Skulle man fortsætte listen med verdens dyreste veteranbiler / klassiske biler, så er Ferrari 250 LM fra 1964 et bud. Den er estimeret til en pris af 19 millioner dollars. Den har en 3.3 L V-12 motor og 320 hestekræfter, som kan sparke den op på næsten 300 kilometer i timen. Bilen vejer omkring et ton.

Film

Chasing Classic Cars – Værten Wayne Carini tjekker klassikere i dette kendte program på Discovery. Temaer: Klassiske biler, Restaureringer og Reparationer, Motor.

TopGear – Classic Car Rally CHALLENGE

På DR’s hjemmeside kan man også se filmene Gode venner i gamle biler.

Gode venner i gamle biler (Vintage Roads), DR2 – Fra tv-serien ‘Folk og fæ’. Christopher Timothy og Peter Davidson. Sammen vender de tilbage til motorsportens guldalder i 1930’erne. Blandt bilerne i serien er fx Austin 7, Morgan 44, Morris Cowley Bullnose, Galloway og Ford model Y – blot for at nævne nogle af de centrale. Serien byder på visning af flotte klassiske biler i den hyggelige engelske kultur og kan ses kvit og frit på DR’s hjemmeside.

Gode venner i gamle biler
DR: Gode venner i gamle biler | Se online her | DRTV

Hvor kan man se klassiske biler i Danmark?

Ribe Eng

Ribe er en oplagt by at vælge, hvis man interesserer sig for de gamle klassikere.

Ribe Classic finder sted på Hovedengen, hver tirsdag i maj, juni, juli og august måned. Udstillingen omfatter et større antal emner, og der er altid god stemning og mulighed for at tage gode billeder.

Hovedengen, Ribe, Jylland 6760 Danmark, man kan fx parkere på P Nord. 

Læborg Autohandel i Vejen

autohandel

Hold øje med datoerne på hjemmesiden: https://laeborg-autohandel.dk/

Ådalen 23, 6600 Vejen

Jeg har flere gange været til udstilling hos Læborg Autohandel. På billedet kan man se nogle af de flotte og velholdte biler. Nogle af bilerne blev udlånt til optagelserne af TV-serien Badehotellet. 

Græsted Veterantræf

En større begivenhed for både veteranbiler, tog dampmaskiner, MC og knallerter, gode gamle landbrugsmaskiner, militærhistoriske køretøjer. Dagen byder også på børnedyrskue.
Det afholdes hvert år i pinsen

De har en side på Facebook med info.

Holtvej 40
3230 Græsted, https://www.gvtf.dk/

Gavnø Classic Autojumble

Autojumble tilmelding

Foregår i den historiske slotspark på Gavnø. Gavnø 2, 4700 Næstved.

KALØ TIRSDAGSTRÆF

Foregår hver tirsdag i sommerhalvåret.
Det udspiller sig på parkeringspladsen ved Kaløs Slotsruin.
Man kan både komme som gæst og udstiller af biler.
Starter omkring 15-16.

KørTilKøge i Køge Midby

Den 2. juli 2023

Køge Torv
4600 Køge

Oldtimerløbet i Gråsten

27. maj 2023

Mere end 1000 køretøjer.
Også lastbiler, knallerter, motorcykler og
veterantraktorer plus det sædvanlige stumpemarked.

Kirkegårdsvej
6300 Gråsten
Danmark

Flere på vej… Indsend gerne forslag…

Bøger 

Klassiske biler – En visuel historie AF GILES CHAPMAN

Bogen indeholder mere end 250 ikoniske biler. Mærker som Ferrari, Rover, Jaguar, Mercedez-Benz, Bentley. Beskrivelser, info om designerne m.m. Bogen blev udgivet på Gyldendal i 2017 og indeholder 320 sider.

Den store bilbog – Den ultimative visuelle historie

Beskriver mere end 1200 bilers historie. Emner: Karl Benz’ Motorwagen i 1885, Henry Ford, bilens historie m.m.

Bogen blev udgivet på Gyldendal i 2015 og indeholder 360 sider.

Veteranbiler og klassiske biler til salg

Gå til forsiden.
Skal du sælge biler, kan du oprette en bruger. Det er helt gratis at bruge systemet, også når du sælger bilen.

Veteranmuseum

I Danmark er der gode muligheder for at nyde synet af klassikerne. Ud over de mange veteranbil/klassiske bil-udstillinger er der også mulighed for at se dem på nogle af landets museer.

Har du forslag til museer, som skal med på listen, er du mere end velkommen til at tage kontakt til siden her. Klik på Om Biler123.dk i menuen.

VW & Retro Museum

Industriarealet 12, 6990 Ulfborg

http://www.vwretromuseum.dk/

Næstved Automobilmuseum

Skellet 19, 4700 Næstved

https://www.naestvedautomobilmuseum.dk/

Egeskov Veteranmuseum

Egeskovgade 18, 5772 Kværndrup

https://egeskov.dk/veteranmuseet/

Forsikringer til veteranbiler og klassiske biler

Vilkårene for forsikringer er anderledes end ved normale biler. Når forsikringsselskaberne skal give et tilbud, spørger de typisk om:

Hvor meget har bilen kostet og nuværende værdi.
Er du kun tale om stilstandsforsikring, eller skal du køre i den hele året – eller 50 % af året?
Skal du have en kaskoforsikring?
Kan bilen holde i garage, når den ikke benyttes?
Skal der også vejhjælp med?
Hvor stor skal selvrisikoen være?

Vær i øvrigt opmærksom på, at ikke alle forsikringsselskaber vil forsikre veteranmotorcykler. MC er fx udelukket hos FDM Forsikring.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.